lördag 3 juli 2010

Le ultime notizie dal giardinetto

A parte il serpente, gli uccelli e il riccio abbiamo un nuovo inquilino, una lepre piccolina che sì, mangia qualche fiore qua e la, ma più di tutto l'erba. Comodo, cosí non c'è bisogno tagliarla ;) Ma mi è un po' strano che mio marito è così entusiasta ( a parte l'erba). Lui fa tutto per far crescere quella lepre. Sospetto che un giorno sparisce e noi per cena abbiamo qualche stufato buonissimo... Ho detto al marito che lo tengo d'occhio!

Adesso non si vede più quel ordine svedese tra la lettuga, gli spinaci e la rucola. E poi si comincia a vedere le prime foglia dei borlotti.




































Le mele stanno crescendo, e anche i ribes:




































Si trova qualche fragolina e i pomodorini hanno un colore arancione - non vedo l'ora!




































C'è anche basilico e prezzemolo:










E questo cespuglio che ha un odore assolutamente meravoglioso di fragole di bosco
(smultron). Infatti si chiama smultronscherzmin in svedese. La nostra piccola aiuola, nazionalista in giallo e blu..

















4 kommentarer:

Reidun sa...

Hej
Gör som Johanna ,på Sicilien, skriv även på engelska.

mvh
Reidun
Blogg: Reidun väntar

Carin sa...

Hej Reidun
Jag skriver på italienska av två skäl. Det första är att jag vill hålla den levande trots att jag sedan många år bor i Sverige, och trots att jag gör en massa fel när jag skriver, men jag tror i alla fall att det går att förstå för en italiensktalande. Det andra skälet är att jag vill undvika att vissa personer lätt kan hitta mig på nätet, och det är också därför jag inte skriver ut hela mitt namn. I mitt jobb är det viktigt att inte skriva sådant som någon jag arbetar med eller någon av mina elever kan ta illa upp av, men det händer förstås ibland ändå att jag skriver något som kan uppfattas negativt eller fel. Av det skälet vill jag inte heller översätta till engelska. Och för den delen skulle det ta mig en massa tid, förutom den tid det tar mig att få till ok inlägg på italienska.

mvh
Carin

Morgaine le Fée sa...

igår plockade vi också den första jördgubben på kolonilotten häruppe :)

TopGun sa...

Bella l'aiuola nazionalista :)

il basilico, che tocco fantastico!!!!